Hemelwater wordt netjes afgevoerd

Als u uw tuin opnieuw gaat aanleggen dan is het wel verstandig om rekening te houden met het leggen van grondgoten/lijngoten. Uw nieuwe tuinplan zal vallen of staan met een juiste afwatering in uw tuin. Als de afwatering niet goed is geregeld door bijvoorbeeld het ontbreken van grondgoten/lijngoten, of een goede hemelwater-afvoer zal uw tuin altijd modderig, drassig en nat zijn waardoor u minder kunt genieten van uw tuin. De tuin kan een regelrechte modderpoel worden in dat geval. 

Regenwaterafvoer van tuinhuisje of schuur

Hebt u een tuinhuisje staan, of een schuur en wilt u het regenwater rechtstreeks in uw tuin laten afvoeren vanaf het dak, zorg dan voor een regenpijp tot iets boven het maaioppervlak. Plaats hieronder een HA steen (dit is een betonnensteen die schuinafloopt). Regenwater krijgt zo geen kans op te spatten tegen houtwerk of metselwerk en daar vervolgens schade aan te richten. Het regenwater kan op deze wijze linea recta wegstromen in de tuin.

Laat het regenwater niet uitkomen op aarde, maar zorg voor een stevige ondergrond die is aangelegd met ophoog zand. Hierover plaatst u vervolgens een minimaal 5 centimeter dikke laag boerengrind. Op deze wijze kan het regenwater minimale schade aanrichten en direct richting oppervlakte water stromen. 

Een echte aanvulling voor uw tuin

Mooie grindsoorten zijn een echte aanvulling voor het uiterlijk van uw tuin en zeker als u kiest voor siersteentjes zoals boerengrind, maar ook Ardenner Split is erg populair. Deze grindsoorten worden vaak gebruikt als pad rond een tuinhuisje of schuur. U kunt verzekerd zijn van een perfecte kwaliteit, duurzaamheid en lange levensduur, terwijl u nauwelijks iets kwijt bent aan het onderhoud. Bestelt u grind, laat het dan in big bags bezorgen, dit zorgt voor een snelle, nette verwerking van het grind. 

This entry was posted on October 18, 2020, in Tuin. Bookmark the permalink.