Beugel niet alleen voor kinderen

Steeds vaker kiezen niet alleen kinderen, maar ook volwassenen ervoor om een beugel te nemen. Recent onderzoek wees uit dat de helft van de patiënten in orthodontiepraktijken ouder dan achttien jaar is. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. De een wilt simpelweg rechte tanden en een mooie glimlach, de ander ervaart functionele problemen en wilt om die reden een beugel.

Volwassenen krijgen bijna altijd een vast beugel. De reden hiervoor is simpelweg dat dit het beste resultaat geeft. De slotjesbeugel is hierbij de populairste beugel. Het voordeel hiervan is dat er tegenwoordig ook transparante slotjes geplaatst kunnen worden. Hierdoor valt het minder op dat je een beugel hebt. Dit soort slotjes prefereren volwassenen boven de authentieke metaalkleurige slotjes. Een slotjesbeugel verplaatst de tanden en kiezen met ongeveer een millimeter per maand. Hoe lang je de beugel moet dragen is dus afhankelijk van wat er allemaal moet gebeuren.

De werkwijze bij volwassenen die een beugel willen is niet anders dan die bij minderjarigen. Als eerste brengt de orthodontiepraktijk de situatie rondom de kaak en het gebit in kaart. Hiervoor maakt de praktijk vooral gebruik van gipsmodellen en röntgenfoto’s. Wanneer een patiënt een afwijkende boven- of onderkaak heeft, kan er wellicht een kaakoperatie plaatsvinden waarbij een kaakchirurg de kaak weer juist zet.

Het is niet nodig om voordat je naar de orthodontist gaat een verwijzing van de tandarts te kijken. Toch adviseren de meeste orthodontiepraktijken om wel eerst langs de tandarts te gaan. Deze kan je gebit controleren op gaatjes en ontstoken tandvlees. Wanneer je het orthodontietraject ingaat is het van belang dat deze problemen verholpen zijn.

De kosten van een beugel lopen ver uiteen. Bij de een moet er meer veranderen in het gebit dan bij de ander. Een orthodontietraject duurt meestal negen maanden tot twee jaar. Er zijn natuurlijk uitzonderingen waarbij dit traject korter of juist langer duurt.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.