Zelf leer verven

Het is makkelijk om leer een tweede leven te geven. Een klein beetje leerverf kan het leer er weer als nieuw uit laten zien. Zelf leer verven is gemakkelijk om te doen. Dit artikel leent als stappenplan voor als je nog niet zo goed weet hoe je het verven van leer aan moet pakken.

Schoonmaken

Voordat je het leer kunt verven, moet het eerst goed schoon zijn. Met deAngelus preparer en deglazer kun je het te verven oppervlak gemakkelijk vuil- en vetvrij maken. Maak een schone doek nat met de preparer en deglazer en maak vervolgens het oppervlak met draaiende bewegingen schoon. Het is belangrijk om het leer schoon te maken omdat dit voorkomt dat de verf af gaat bladderen.

Verven

Als het oppervlak schoon is, kun je beginnen met verven. Schud als eerste de leerverf goed door elkaar en giet het in een bakje. Begin met het verven van de moeilijk bereikbare plekken, bijvoorbeeld rondom naden of knopen). Gebruik hiervoor een klein kwastje of penseeltje. Let hierbij op dat je niet gelijk een te dikke laag verf aanbrengt. Meerdere dunne lagen geven het mooiste resultaat. Als je de lastige plekken geverfd hebt, kun je verder met de rest van het te verven product. Breng hierbij ook meerdere dunne lagen aan voor het mooiste resultaat.

Waar moet je op letten?

Leer verven kan best lastig zijn, om het zo goed mogelijk te laten verlopen zijn er een aantal dingen waar je extra goed op moet letten.

Laat het leer drogen voordat je een volgende laag aanbrengt. Echter, doe dit wel binnen 24 uur om het mooiste resultaat te behalen.
Schade aan de leerverf kun je repareren door de betreffende plek te behandelen met spiritus. De leerverf is dan gedeeltelijk verwijderd, zodat je weer gemakkelijk een nieuwe laag aan kunt brengen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
Tips van de redactie:
This entry was posted on March 4, 2019, in Huis. Bookmark the permalink.