Rieten daken

Tegenwoordig zien we bijna niet meer dat huizen een dak hebben van iets anders dan dakpannen. Echter, vroeger was dit helemaal niet zo normaal. De meeste mensen sliepen destijds onder rieten daken. Dit artikel gaat dieper in over de geschiedenis van deze daken.

Vroeger waren veel huizen bedekt met een rieten dak. De reden hiervoor was vaak simpel: het was een goedkope dakbedekking welke ruim voorradig was. Tegenwoordig zie je nog wel eens rieten daken, maar toch zijn deze vaak heel anders dan de authentieke rieten daken. Deze authentieke rieten daken hadden vaak geen ondergrond, waardoor het riet van binnenuit te zien was. Nieuwe huizen met een rieten dak beschikken vaak wel over een ondergrond. Dit nieuwe rieten dak is een stuk brandveiliger dan de rieten daken zoals wij dezen vroeger kenden.

De laatste tien jaar kiezen steeds meer mensen voor riet als gevelbedekking. Het materiaal leent zich uitstekend voor toepassing op de moderne private en publieke gebouwen. In 2013 bracht Polytech als eerste Novariet op de markt. Novariet is gemaakt van duurzaam kunststof maar is net zo te verwerken als natuurriet. Dit riet gemaakt van kunststof, heeft dezelfde uitstraling en structuur als natuurlijk riet. Hierdoor is een dak wat belegd is met dit soort riet nauwelijks te onderscheiden van een dak wat met echt riet is belegd.

In tegenstelling tot natuurriet, zijn de rietbossen van Novariet niet onderhevig aan weestinvloeden. Dit heeft tot gevolg dat de kleuren perfect in balans blijven en laat een natuurlijk kleurverloop ontstaan welke niet van echt te onderscheiden is.

Overweegt u ook om een rieten dak te laten leggen? Neem dan zeker een kijkje op www.rietwerk.nl. De werknemers van dit bedrijf zijn al jarenlang werkzaam als rietdekkers. Zij weten precies wat zij doen en voeren hun werk vol passie uit. Zij werken uitsluitend met het beste riet. Dit riet selecteren zij zelf bij de riethandelaar.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
This entry was posted on February 22, 2019, in Huis. Bookmark the permalink.