Geld in verschillende landen

Veel landen hebben een andere munteenheid dan die in Europa. In Europa is er een afspraak gemaakt dat alle landen dezelfde munteenheid in zouden veren, om alles een stuk makkelijker te maken onderling alle landen. In Nederland hebben we vanaf de middeleeuwen tot aan 2002 de gulden gehad als wettig betaalmiddel. Als je naar een ander land wilde, moest je eerst naar de bank om je eigen geld te ruilen voor de munteenheid die ze in dat land handhaafden.  

Als je nu met een metaaldetector door Frankrijk gaat lopen, is er een grote kans dat je een paar Franse Franken opgraaft. Die was het wettig betaalmiddel van vroeger. Deze werd ingevoerd in 1795. Dit was een paar jaar na de Franse Revolutie. In 1960 werd de nieuwe Frank ingevoerd. Deze had de waarde van 100 oude Franken. Deze nieuwe Frank werd gebruikt tot de invoering van de Euro in 2002.  

In Engeland wordt nog steeds de Pond Sterling gebruikt. Deze wordt ook wel de Britse pond genoemd, of gewoon kortweg de pond. Het woord Sterling komt van het Franse woord esterlin wat sterk of standvastig betekend. Het woord pond staat voor het Latijnse woord Libra. Hierom heeft het teken voor een pond ook een beetje dezelfde vorm als de letter L.  

Vroeger werden alle geldzaken op papier bijgehouden. Dit was enorm veel werk en er konden veel fouten gemaakt worden tijdens het proces. Tegenwoordig zetten de meeste mensen hun geld op de bank. Als je werkt krijg je een bepaalde loon. Hoeveel je betaald krijg hangt af van verschillende factoren. Bereken salaris op internet voordat je een baan aanneemt en bespreek je opties met je baas. Er zijn verschillende soorten salarissoftware die een bedrijf kan gebruiken om te zorgen dat de transactie goed verloopt. Hier is erg veel over te vinden op internet 

Dit artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
This entry was posted on October 23, 2018, in Huis. Bookmark the permalink.