Robotmaaiers? Vergelijk voor aankoop

Ja, een robot grasmaaier is daadwerkelijk een verrijking voor tuiniers. Mits je over zeeën van tijd beschikt is een robot grasmaaier een ongelooflijke aanwinst. Het klinkt als het zoveelste gadget, maar niets is minder waar.

De voordelen op een rijtje

Voordat je de voordelen kunt plukken van een robot grasmaaier, zul je enkele uren tijd moeten investeren om ‘m zelfstandig z’n gang te kunnen laten gaan.

Zo zul je het gazon (of meerdere) volledig moeten afrasteren met een begrenzingsdraad. Is dat eenmaal gebeurt dan kun je de robot grasmaaier inprogrammeren om maaibeurten te houden naar de gewenste frequentie.

  1. Het allergrootste voordeel is dat de robot maaier zelfstandig te werk gaat; zo vaak als jij maar wilt.
  2. Iedere robotmaaier heeft een basisstation. Vanuit dit basisstation wordt hij zowel opgeladen, vertrekt hij zelfstandig om z’n maairondes te houden, en keert er weer naar toe terug.
  3. De meeste robotmaaiers zijn uitgerust met regensensoren, of opereren zelfs prima tijdens kleine regenbuien.
  4. Robotmaaiers zijn uitgerust met diverse veiligheidssystemen, zodat zij niet vastlopen op te grote spullen (denk aan grote dennenappels, of kinderspeelgoed in de tuin etc.), maar ook dat zij niet per ongeluk uw huisdier (hond/kat), of kind schade berokkenen.
  5. De geavanceerde robotmaaiers zijn er in vele uitvoeringen. Van extra stil (de Gardena) tot geschikt voor zeer grote oppervlaktes (de Robomow)
  6. Vele robotmaaiers versnipperen het gemaaide gras tot pulp, wat weer een uitstekende voedingsbodem betekent voor het gemaaide gras.

Meer weten? Vergelijk vele type robotmaaiers op: Robotmaaiervergelijken.nl