Een cactus in huis

Een cactus in huis

Er zijn erg veel planten die op verschillende plekken kunnen groeien. Een cactus wordt vaak gezien als een plant die in de woestijn groeit, maar dat klopt deels. De planten groeien wel vooral in met een afwisseling van droge en minder droge seizoenen. Maar tegenwoordig zijn de planten ook in andere gebieden te vinden. De planten kunnen nu ook in de woonkamer staan, omdat de planten zich zo ver ontwikkeld hebben. De planten zijn een mooie toevoeging aan het interieur omdat het er exotisch uitziet. Het totaal aantal soorten ligt tussen de 1500 en 1800 cactussen. Er zijn bepaalde soorten die gebruikt kunnen worden als kamerplant, en ook om de tuin te versieren. Een beperkt aantal soorten is zelfs in de Lage Landen winterhard, mits er bescherming wordt geboden tegen vocht drainage.

Waar zijn cactussen te vinden?

De planten groeien vooral in gebieden met een afwisseling van droge en minder droge seizoenen. Er zijn veel cactussen naar vele plekken op de wereld geëxporteerd, en op bepaalde plekken werden ze zelfs kenmerkend voor veel landschappen, bijvoorbeeld rond de Middellands Zee. In de 17e eeuw werd de cactus vooral in Zuid-Amerika gevonden in de regenwouden. Een klein aantal soorten komt juist voor in tropische regenwouden waar ze op boomtakken groeien en ondanks de hoge regenval, door het snel wegstromen van water, droge omstandigheden overheersen. Ook in een gedeelte van Afrika werd de plant gevonden. De Verenigde Staten kent veel verschillende klimaten en daardoor waren er veel verschillende soorten door het hele land te vinden. En zelfs in een klein deel van Canada was de plant te vinden.

De verzorging van een cactus

Cactussen hebben ook verzorging nodig voor een langere levensduur. De kamerplanten kunnen lang zonder water, doordat er weinig huidmondjes aanwezig zijn verdampt het blad nauwelijks water. Tijdens de koudere dagen kan een cactus zonder problemen drie maanden zonder water. Staat de Cactus echter in de huiskamer vol in de zon en/of boven een radiator, dan is eenmaal per maand water geven aan te raden. Vrijwel alle cactussoorten stellen weinig eisen aan de lichtintensiteit. Het is geen probleem om de cactus in de zon of schaduw te zetten maar het is niet verstandig om een cactus in de zomer buiten te zetten in de felle zon, want de cactus kan dan verbranden. Sommige cactussoorten hebben kleine bladeren die vastzitten aan de stekels. Deze bladeren zullen gedurende de winter loslaten. Mooie cactussen voor in huis en nog veel meer verschillende planten zijn online te bestellen bij deze webshop.

Overige: kamerplanten online

This entry was posted on January 31, 2018, in Tuin. Bookmark the permalink.