Bomen met kleuren

De moerbeibomen kopen.

De bladeren zijn aan de onderzijde vrij grof en behaard. De vruchten lijken veel op een framboos of een braam. Alleen is de vrucht van de moerbei ongeveer 3 cm langer. De vruchten hebben een korte steel en hebben schutbladeren. De vruchten zijn meestal rond september rijpt. Al zullen de eerste jaren geen vruchten aan de bomen komen. Dit duurt meestal 6 tot 8 jaar. Bij de zwarte moerbei is de vrucht eerst groen, daarna rood en daarna zwart. De smaak van een rijpe moerbei is zuurzoet. Jaarlijks lopen de moerbeibomen uit in het voorjaar. De kroon van de moerbei is half open. In de maanden mei en juni bloeit de moerbei boom met onopvallende geel groene bloemen. Een moerbeiboom is een langzaam groeiende boom. Het is niet heel ongebruikelijk dat een moerbei boom meer dan 100 jaar oud word. Een moerbeiboom kun je het beste planten om niet te natte grond en een beschutte plek. Het liefst op losse, vochthoudende grond. De beste plek is een zonnige warme plek in de volle zon. Het planten kun je het beste tussen oktober en begin maart doen. Houd rekening mee dat een moerbei tot wel 15 meter hoog kan worden. Een moerbei boom hoef je meestal niet te snoeien. Wens je wel te snoeien dan kun je lichte snoei toepassen. De onderste takken kun je verwijderen of grote takken die de vorm bederven. Het snoeien kun je het beste tussen december en februari doen.

De moerbei.

De moerbei bestaat uit veertien soorten. De moerbei is een bladverliezende boom. Dit betekend dat in de herfst de moerbei zijn bladeren verliest. De moerbei komt van nature voor in warme streken zoals in Azië, Afrika en Noord Amerika. De vruchten van de moerbei zijn eetbaar. Ze hebben een heerlijke smaak. De vrucht van de moerbei word veel in gebak en wijnen gebruikt. De vruchten van de zwarte moerbei en de rode moerbei hebben de beste smaak. De vruchten van de witte moerbei kun je typeren als smakeloos.

De judasboom. In het Latijns word de judasboom de Cercis siliquastrum genoemd. De judasboom komt voort uit de

This entry was posted on January 23, 2018, in Tuin. Bookmark the permalink.