Kastanjebomen

Een tamme kastanjeboom.

In het latjns de Castanea sativa genoemd. De tamme kastanjeboom is een grote boom. Niet alleen de stam die een hele omtrek kan hebben maar ook nog een brede kroon. De bladeren van een kastanjeboom lange, grove bladeren die donkergroen van kleur zijn. Daarnaast heeft het prachtige bruine, glanzende vruchten. Deze kastanjes zitten in een bolster met stekels. Deze stekels zitten niet voor niets op een bolster. Dit is om de vogels en eekhoorns op afstand te houden. Eekhoorns zijn dol op de kastanje. Maar ook is de tamme kastanje geschikt om door mensen gegeten te worden. De tamme kastanje is tot tegenstelling van de paardenkastanje niet giftig. In de herfst vallen de kastanjes van de bomen en zijn ze rijp. Je kunt ze rossteren of koken. Een tamme kastanje boom kan meer dan 500 jaar oud worden. Hierbij kan die wel een hoogte van 25 tot 30 meter hoog worden. In mei en juni heeft de tamme kastanje prachtige bloesems. Een tamme kastanje groeit het beste in halfschaduw of in de zon. Ze groeien het beste op zandgrond met hoge luchtvochtigheid. Een tamme kastanjeboom kun je het hele jaar doorplanten zolang het maar niet vriest. Je kunt het beste een tamme kastanjeboom snoeien in januari of februari.

This entry was posted on November 28, 2017, in Tuin. Bookmark the permalink.