Populair om jong te blijven

Steeds meer mensen vinden de weg naar een cosmetisch chirurg. Cosmetische chirurgie wordt niet alleen onder vrouwen populairder maar ook het aantal mannen dat een cosmetische behandeling ondergaat neemt toe. Voor zowel mannen als vrouwen is het hoofdmotief van de behandeling dat ze er beter uit willen zien. Daarnaast zijn er ook andere redenen zoals van je hoofdpijn afkomen. Want door botox in bepaalde botox zones te spuiten kan je van je hoofdpijn afkomen. En doen sommige mannen een cosmetische behandeling om minder te zweten. 

Botox is erg populair in de cosmetische industrie. Botox is een bacterie waardoor je spieren verslappen. Hierdoor kan je heel veel dingen met botox behandelen. Zo kun je botox gebruiken om rimpels weg te werken of kun je botox gebruiken tegen kraaienpootjes. Ook kun je botox gebruiken voor een wenkbrauwlift. De bacterie is niet gevaarlijk omdat ze in hele kleine hoeveelheden wordt gebruikt, maar de bacterie is wel gevaarlijk als je er in één keer veel van inneemt. In het verleden zijn er voedselinfecties geweest met de bacterie en zijn daar mensen aan overleden. 

Een ander populair hulpmiddel in de cosmetische industrie zijn fillers. Met fillers kan je plekken opvullen waar je dat nodig lijkt. Het heeft dus een tegenovergesteld effect als die van botox. Je kunt met iemands fillers gezicht opvullen, terwijl je er met botox ervoor zorgt dat de gezichtshuid minder strak gaat staan. Fillers zijn daarom ook populair maar dan om een andere reden. 

Een grote overeenkomst tussen fillers en botox is dat je ze allebei niet voor je leven hoeft te dragen. Botox is vaak na vijf maanden uitgewerkt, dat betekend dat je lichaam alle bacteriën heeft verwijderd en fillers blijven meestal tot twee jaar en na twee jaar zijn de fillers uitgewerkt. Er bestaan wel fillers die je voor je hele leven kan dragen, maar deze fillers zijn niet goed getest en het is niet bekend of ze geen schadelijke bijwerkingen hebben. Deze fillers worden daarom niet gebruikt in de Nederlandse cosmetische chirurgie.