Samsung stopt tijdelijk met de productie van de Galaxy Note 7

Volgens betrouwbare bronnen zou Samsung tijdelijk met de productie van hun nieuwste smartphone, de Galaxy Note 7 stoppen. De release van de Galaxy Note 7 ging gepaard met grote problemen. De eerste lading toestellen kon spontaan in brand vliegen of zelfs ontploffen en nu zijn er ook al verschillende problemen met de vervangende toestellen gemeld.

 

Samsung zelf verklaart dat het bedrijf alleen het productievolume aan te passen om de kwaliteitscontrole te kunnen verbeteren.  

 

Ben je het wachten op de Galaxy Note 7 zat? Dan kun je natuurlijk ook voor een van de eerdere Samsung-modellengaan. Wil je niet de hoofdprijs betalen, maar wel de kwaliteit van nieuw? Dan kies je natuurlijk voor een refurbished Samsung van SWOOP.

 

Batterijproblemen doen de smartphonefabrikant de das om

In eerste instantie werd de Samsung Galaxy Note 7 teruggeroepen, omdat deze spontaan in brand kon vliegen en in sommige gevallen zelfs kon ontploffen. De Amerikaanse overheid riep om een officiële terugroepactie, wat uiteindelijk ook gebeurde, en verschillende luchtvaartmaatschappijen wilden het toestel niet meer aan boord van hun vliegtuigen.

 

Met de officiële terugroepactie en de vervangede toestellen, die Samsung snel leverde, leken alle problemen verholpen.

 

Totdat ook het eerste vervangende toestel in brand vloog…

 

In een vliegtuig nog wel. Gelukkig stond deze nog op de grond en is er niemand gewond geraakt.

 

Anderen hadden niet zoveel gelukkig. Zo vloog een vervangende Galaxy Note 7 spontaan in brand in de handen van een 13-jarig meisje.

 

Onderzoek ingesteld

In een officiële verklaring zegt Samsung dat ze de zorgen snappen over de vervangende toestellen en dat ze de zaak snel zullen onderzoeken om de oorzaak te vinden.

 

En de Nederlandse release?

In Nederland zou de eerste Galaxy Note 7s vanaf 10 oktober geleverd worden. Nu lijkt ook die datum (alweer) verplaatst te zijn. Wanneer de Galxy Note 7 dan wel in Nederland beschikbaar is, dat is nog onduidelijk. Er gaan zelfs al de geruchten dat de nieuwste Samsung smartphone helemaal niet meer op de markt komt.