Beste vloeren voor parkeergarages

Het aantal parkeergarages in Nederland neemt steeds meer toe. Vooral voor het parkeren in de grote steden is men steeds meer aangewezen op parkeergarages. Automobilisten vinden het prettig om te parkeren in mooie en schone garages. Parkeergarages worden daarom steeds meer voorzien van licht gekleurde duurzame gietvloeren en ESD vloeren. Dit is niet alleen een imagoverbetering voor de parkeergarage, maar de parkeerder ervaart hierdoor een gevoel van openheid en veiligheid. Gietvloeren zijn geluiddempend waardoor het lawaai in de parkeergarage minder hard overkomt. Eventueel kan een extra geluiddempende laag worden aangebracht.

Vloeren voor de lange termijn in uw parkeergarage

De vloer in een parkeergarage krijgt dagelijks behoorlijk wat te verduren. Niet alleen de trillingen en schokken veroorzaakt door zware voertuigen, maar ook olie en uitlaatgassen tasten de vloer aan. Daarnaast krijgt de vloer in de winter te maken met dooizout en smeltende sneeuw, die een behoorlijke agressieve uitwerking hebben op het oppervlak. Gietvloeren zijn minder gevoelig voor krassen, slijtvast en bovendien brandwerend. Om de veiligheid van de gebruikers te vergroten, kan een antislip op de vloer worden aangebracht. Daarnaast zijn gietvloeren absoluut naadloos en vloeistofdicht. Dit voorkomt aantasting van de ondergrond doordat deze in aanraking komt met vloeistoffen. De vloer vraagt weinig onderhoud. Parkeergaragevloeren zijn te leveren in talloze kleuren en uitvoeringen en diverse prijsklassen. Bij het aanbrengen van de vloer is het uitgangspunt dat de garage slechts korte tijd is afgesloten. Daarom worden producten gebruikt met een beperkte droogtijd zodat er meestal na een of twee dagen weer kan worden geparkeerd.

This entry was posted on October 1, 2016, in Huis. Bookmark the permalink.