Zo bepaalt u gemakkelijk de waarde van uw huis

Bent u de trotse eigenaar van een huis, dan heeft u vast wel eens één van de volgende vragen in uw hoofd gehad: wat is de waarde van mijn huis? Wat is mijn huis waard? Zou het slim zijn om mijn huis nu te verkopen? Dit zijn stuk voor stuk vragen die helemaal niet erg zijn om uzelf te stellen. In tegendeel, het is vrij logisch dat u er aan denkt. De huizenmarkt is erg flexibel, en het kan maar zo zijn dat uw huis de afgelopen tijd sterk in waarde is gestegen. Om hier achter te komen, kunt u een gespecialiseerde makelaar inschakelen.

Wat beïnvloedt de woningwaarde?

De woningwaarde van uw huis kan van de ene op de andere dag veranderen. Om een indicatie te krijgen van wat uw huis waard is, is het slim om een waardescan (ook wel waardebepaling genoemd) te doen. Hierin wordt gekeken naar wat de huidige waarde van uw huis zou zijn als u zou besluiten om het nu te verkopen. Zo krijgt u er een idee van of het misschien slim is om te verhuizen naar een grotere woning. Eerst uw eigen huis verkopen natuurlijk.

Doe een waardescan

Ook krijgt u met een waardescan een indicatie van hoe lang het zou duren voordat het huis verkocht wordt. Dit is natuurlijk weer afhankelijk van diverse factoren: de prijs, de ligging, het bouwjaar van uw huis, en ga zo maar door. Met een waardeschatting komt u er in ieder geval achter. Een online makelaar raadplegen is daarbij de eerste stap om te nemen.

 

 

This entry was posted on August 1, 2016, in Huis. Bookmark the permalink.