Een terrasoverkapping van Weinor is het helemaal!

Rond deze periode van het jaar zijn er veel mensen die besluiten om een terrasoverkapping aan te schaffen. Echter, er zijn inmiddels zoveel aanbieders van overkappingen op de markt dat het voor de consument erg moeilijk kan zijn om te achterhalen welke modellen en welke merken nu daadwerkelijk waar voor je geld bieden. Want naast de vele budgetconstructies zijn er ook een aantal toonaangevende merken in de markt die niet voor een lage prijs gaan, maar wel een kwaliteitsproduct leveren waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Een van deze merken is het Duitse merk Weinor.

Aluminium terrasoverkappingen van hoogwaardige kwaliteit

Een van de zaken waarmee een terrasoverkapping van Weinor zich onderscheiden ten opzichte van vele concurrenten, zijn de kwalitatief hoogstaande aluminium constructies waarmee de Duitse fabrikant zijn overkappingen mee opbouwt. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat het aluminium dat voor de bouw van terrasoverkappingen wordt gebruikt lang niet altijd even goed is.

Zo zijn er producten op de markt verkrijgbaar die verkocht worden als aluminium overkappingen, maar in feite zijn opgebouwd uit een mengeling van aluminium en andere materiaalsoorten. Op zich is het helemaal niet erg als je op zoek bent naar een budget oplossing waar je ongetwijfeld enkele jaren veel plezier aan zult beleven, maar ben je een liefhebber van kwaliteitsproducten en wil je jarenlang onbezorgd plezier hebben van je aankoop? Dan loont het om te kiezen voor een aluminium constructie die is opgebouwd uit zuiver aluminium.

De coatinglaag

Maar het gaat verder dan alleen de kwaliteit van het gebruikte aluminium dat terrasoverkappingen van Weinor zo goed maken. De coatinglaag die namelijk op het aluminium wordt aangebracht is ook van zeer hoge kwaliteit en wordt bovendien direct op het aluminium aangebracht.

Is dat bijzonder? Ja, er zijn namelijk constructies op de markt verkrijgbaar waarbij er wordt gewerkt met standaardkleuren en indien de gewenste kleur van de klant er niet bij zit, er een nieuwe coatinglaag op de originele laag wordt aangebracht. Het gevolg hiervan is dat een laag minder grip heeft op het aluminium en er daardoor het risico bestaat dat de coatinglaag op den duur kan gaan loslaten.

Een terrasoverkapping van Weinor is tot in detail mooi afgewerkt

Een ander feit dat maakt dat de producten van het Duitse merk Weinor zo goed zijn, is de schitterende afwerking. De fabrikant heeft duidelijk gelet op details, denk bijvoorbeeld aan schroeven die een gelijke kleur hebben als de aluminium constructie, een intern zonnescherm dat direct onder het glazen dak wordt aangebracht en interne verlichting die je in de staanders weg kunt laten werken waardoor de overkapping een zeer strakke uitstraling krijgt. Een ander detail wat overkappingen van Weinor schitterend maakt, is de in de staanders weggewerkte regenwater afvoer.

Is een overkapping van Weinor ook iets voor jou?

Zoals je inmiddels wel begrijpt is een terrasoverkapping van Weinor een werkelijk schitterend product en krijg je daadwerkelijk waar voor je geld. Echter, zoals we al eerder hebben gesteld, is er in feite niks mis met goedkopere oplossingen of constructies die een minder goede kwaliteit hebben als dat van Weinor. Waar het uiteindelijk om draait is wat je wensen, je behoefte en natuurlijk je budget is. Ga op basis van deze punten na welke merken en welke modellen terrasoverkappingen het beste bij jou passen. Mocht je er niet helemaal uit kunnen komen, dan zullen wij altijd aanraden om contact op te nemen met een overkappingen specialist, zodat je gedegen advies kunt krijgen en een miskoop vrijwel is uitgesloten.

This entry was posted on May 10, 2016, in Tuin. Bookmark the permalink.