Hou de vliegen buiten met een vliegengordijn!

Zeker in de warmere maanden kan het nog wel eens zijn dat je gek wordt van alle vliegen, wespen, bijen en muggen. Gelukkig is er een oplossing, het vliegengordijn. Deze gordijnen zijn speciaal gemaakt om vliegend ongedierte buitens huis te houden.

 

Verschillende soorten gordijnen

De gordijnen om de vliegen buiten te houden zijn er in allerlei soorten. De gordijnen zijn verkrijgbaar in uitvoeringen van bijvoorbeeld hout, pvc en kunststof. Ook zijn de gordijnen verkrijgbaar gebaseerd op bijvoorbeeld een kattenstaart. Een vliegengordijn met magneetsluiting is ideaal bij het hebben van bijvoorbeeld een hond, het dier kan met gemak door de deur en het gordijn zal zich weer automatisch sluiten, dit is natuurlijk ook handig als jij iets in jouw handen hebt, bijvoorbeeld een dienblad met lekkere koude drankjes. Kies je toch voor een zogenoemd draadgordijn dan kies je voor een kwalitatief goed product. Deze draadgordijnen, ook wel spaghetti gordijnen genoemd zijn zeer stevig en verkrijgbaar in diverse kleuren.

 

 

Niet alleen voor thuis

Vliegen zitten overal dus niet alleen rond om huis. Ben jij bijvoorbeeld een liefhebber van kamperen, zal jij hoogstwaarschijnlijk wel weten dat vliegen ook niet vrijwillig buiten de caravan zullen blijven. Daarom zijn er speciale vliegengordijnen op de markt voor campers en caravans. Deze zijn iets smaller om beter bij de ingang van uw caravan of camper te passen. Ook kunnen vliegengordijnen gebruikt worden voor andere doeleinden dan het buiten houden van ongedierte. Ben je creatief? Dan zijn bepaalde gordijnen uitermate geschikt om lekker mee te knutselen. Een gordijn kan ook gebruikt om bepaalde ruimtes af te scheiden, in de horeca zou je bijvoorbeeld een gordijn voor de keuken kunnen hangen om zo deze ruimte, alleen bestemd voor het personeel, af te scheiden van de ruimte waar de gasten zich bevinden. Kortom een vliegengordijn is geschikt om vliegjes en dergelijke buiten de deur te houden, maar het is ook voor vele andere doeleinden te gebruiken!

 

Meer over elektrische vliegenverdelgers

This entry was posted on March 22, 2016, in Tuin. Bookmark the permalink.