Spanje en Frankrijk vooral in trek

Nu het rommelt in populaire vakantie landen Griekenland en Turkije, rondom het 'vluchtenlingen-drama', nemen bepaalde eilanden en badplaatsen een duikvlucht naar beneden rond het aantal te verwachten toeristen. De toerist wil immers niet riskeren oog in oog te komen staan met grote groepen illegale immigranten, waarbij het veiligheidsgevoel in het beding komt te staan. Niet alleen toerisme zal afnemen langs de Turks-Griekse kust, ook het aantal te verkopen vakantiewoning zal drastisch afnemen. Juist indien het om kopen van een woning gaat, neemt men het zekere voor het onzekere.

Populariteit Spanje en Frankrijk neemt nóg verder toe

Overige populaire vakantielanden, zoals Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië plukken hier de vruchten van. Vooral Spanje en Frankrijk zijn (al jaren traditie getrouw) koploper onder Nederlanders wanneer het gaat om aan- en verkoop van een tweede woning, of vakantiehuis. 

Makelaar Casas Real, gevestigd op o.a. Mallorca, merkt het ook aan de bezichtigingsaanvragen en het aantal verkopen wat toeneemt. Men is duidelijk opzoek naar een stukje zekerheid wanneer het gaat om (al dan niet permanent) vestigen in een bepaalde regio. Spanje trekt weer aan. Prettige bijkomstigheid is dat de gemiddelde huurprijs van een luxe vakantievilla met land, nog altijd meer dan 50% lager ligt dan in Nederland. 

This entry was posted on February 23, 2016, in Huis. Bookmark the permalink.