Vliegenoverlast?

Met het voorjaar weer in aantocht kunnen we zoals ieder jaar weer rekenen op de nodige overlast van insecten. Het ene jaar zul je er meer tegenkomen dan het andere; dit heeft vooral met een lange winterseperiode te maken. Houdt de winter aan tot het vroege voorjaar, dan hebben we voorlopig niet zoveel te vrezen. Bij "warme winters" ligt dit echter heel anders. Zelfs nu, in de winter van 2015/2016, komen we in januari muggen tegen, en hadden wij tot laat in december nog last van vliegen(!) in huis. Deze klacht is van veel mensen te horen. De vraag is: wat doe je er tegen? 

Het bestrijden van vliegen

Muggenoverlast kun je zelf enigszins beperken door geen broedplaatsen te creëren. Overal waar een plasje water in ligt, daar kunnen muggen larven leggen. Let dus op water in vergeten bloempotten, of in kinderzwembadjes die loos blijven staan. Woon je aan het water, dan is het helaas dweilen met de kraan open, in zo'n geval is een muggenbestrijdingsapparaat handig. 

Hardnekkige vliegenoverlast bestrijden: Zorg dat er zo min mogelijk vers afval voor vliegen voorradig is (denk aan vuilcontainers; verpak het afval goed). Natuurlijk zorg je voor een hordeur. Daar waar vliegen helaas toch niet te stoppen zijn en veelvuldig in huis aanwezig zijn, kun je andere maatregelen inzetten. Zo zijn er zeer professionele vlieglampen verkrijgbaar die vliegen direct doden zonder dat je er omkijken naar hebt. Deze effectieve vlieglampen kun je overal ophangen waar nodig, de meest voorkomende plekken zullen toch in de keuken zijn voornamelijk.