Bij goede messen hoort een goed messenblok

Ben je een echte keukenprinses? Dan zijn keukenmessen van groot belang! Een scherp en lekker in de hand liggend keukenmes maakt het koken en uren in de keuken staan nog leuker. Of je nu een hobby kok bent of dagelijks een heel restaurant voorziet van de lekkerste gerechten goed keukengerei is essentieel. Maar ook het opbergen ervan is belangrijk, veiligheid en hygiëne staan voorop.

De meeste artikelen kunnen gewoon in een keukenla worden geplaatst, maar voor messen is dit anders. Deze zijn scherp en los in de la veel te gevaarlijk. Er zijn hiervoor verschillende oplossingen zoals speciale opbergblokken voor in de la of een messenmap. Maar de meest voorkomende optie is toch echt een messenblok. Mooi sierlijk en veilig je messen opgeborgen in een blok van hout, kunststof of roestvrij staal. Een messenblok is dan ook echt een geweldige keuze voor iedereen die zijn messen op een mooie manier wil tonen.

Er zijn vele soorten messenblokken, van heel goedkoop tot ontzettend luxe. Het is belangrijk dat je messenblok past bij de keukenmessen die je hebt. Ook het aantal messen is van belang. Ben je een perfectionist en heb je alle soorten denkbare messen in huis of is een starterskit voldoende?

Er is een ruime keuze aan messenblokken verkrijgbaar bij verschillende winkels. Elk merk heeft zijn eigen kwaliteiten. Gaat u voor een messenblok van Victorinox of voor een messenblok van Diamant Sabatier? Ook Wusthof is een gewild merk binnen de keukenmessenbranche. Bekijk daarom het aanbod goed want er is genoeg keuze om het perfecte messenblok voor jouw keuken te vinden. Kijk niet alleen naar de uitstraling van een blok maar ook zeker naar de kwaliteit! Hierin zijn grote verschillen te vinden. Zo is een goedkoop messenblok niet altijd de beste keuze pas dus op met een heel goedkoop blok. 

This entry was posted on January 22, 2016, in Huis. Bookmark the permalink.