4 tips voor het vinden van een professioneel verhuisbedrijf

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan is het belangrijk om een goede partner te hebben die uw verhuizing zo goed mogelijk begeleid. Hieronder vindt u 4 tips die u helpen bij het kiezen van het juiste verhuisbedrijf die het beste bij uw verhuizing past.

1. Wat heeft u precies nodig voor uw verhuizing?
Maak een inventarisatie van de middelen en personen die u nodig heeft voor uw verhuizing. Bedenkt hoeveel kubieke meter u moet verhuizen, hoeveel dozen u nodig heeft en of u grote attributen heeft die extra aandacht nodig hebben. Ga vervolgens na hoeveel mensen u in wilt zetten. Bedenk hierbij ook hoeveel vrienden/familieleden of kennissen u zelf in wilt zetten en hoeveel professionele verhuizers u hierbij nodig heeft. Extra verhuizers inhuren maakt u verhuizing natuurlijk iets duurder maar betekent tegelijkertijd dat u ook wat meer ervaring in huis haalt en dat u uw bekenden minder belast. Voor de beste verhuizing zorgt u voor een goede balans tussen professionals en vrienden om zo goedkoop mogelijk en toch goed te verhuizen.

2. Wat vind u belangrijk bij een verhuisbedrijf?
Bedenk wat voor u belangrijke eigenschappen zijn van het bedrijf dat u wilt inschakelen. Moeten ze flexibel zijn en op het laatste moment nog kunnen schakelen? Moeten ze veel (professionele) materialen meenemen? Moeten ze ervaring hebben? Of moet het vooral goedkoop zijn en neemt u genoegen met bijvoorbeeld studenten? Deze laatste optie is mogelijk maar bedenk wel dat u dan minder kwaliteit kunt verwachten. Ga ook na of u goed verzekerd bent tijdens uw verhuizing. Kies uiteindelijk een verhuisbedrijf dat goed bij u past.

3. Maak in overleg een accurate planning
Ga van tevoren om tafel met uw verhuisbedrijf en vraag om een inschatting van de benodigde mensen en materialen. Bekijk met uw gezonde verstand of de planning realistisch is en bespreek wat u doet in het geval dat de planning niet blijkt te kloppen. Bespreek een all in prijs of vraag wat een extra uur u kost. Zo voorkomt u dat u achteraf voor verrassingen komt te staan als de verhuizing toch een paar uur langer duurt dan dat u vooraf was verteld. Wanneer u graag werkt met een scherpe all in prijs voor uw complete verhuizing kunt u bijvoorbeeld eens kijken op de website van De Goedkope Verhuizer

4. Leg verschillende offertes naast elkaar
Vraag een aantal offertes op bij verschillende verhuisbedrijven en leg deze naast elkaar. Gebruik uw gezonde verstand en neem contact op met de bedrijven om eventuele vragen te beantwoorden. Ga niet bij voorbaat af op de laagste offerte maar kijk goed naar de voorwaarden en mogelijke extra kosten. Zo voorkomt u dat u achteraf ineens veel meer betaald dan dat u vooraf had verwacht.

 

This entry was posted on January 18, 2016, in Huis. Bookmark the permalink.