In evenwicht met Bach bloesem remedies

Bach remedies zijn druppels met de essentie van een bepaalde bloem die je kunnen begeleiden in innerlijke processen.

Wat zijn Bach bloesem remedies?

Bach bloesem remedies zijn ontwikkeld door arts en patholoog Edward Bach. Hij ontdekte dat bepaalde bloesems helpen bij het onder controle houden of tegen gaan van bepaalde emoties. Elke remedie hoort bij een specifieke menselijke emotie. Zo bestaat er bijvoorbeeld een remedie die je kan innemen als je angstig bent, om je te helpen de angst te boven te komen. Er zijn 38 remedies ontwikkeld.

Hoe werkt het?

De remedies worden in vloeibare vorm verkocht, zo kun je ze zelf mengen en een persoonlijke remedie maken, specifiek voor eigen behoeftes op dat moment. Door te genezen op emotioneel gebied, wordt er een kettingreactie van genezing in gang gezet op verschillende gebieden. Een gezond gevoel zorgt ervoor dat het lichaam zijn natuurlijke gezondheidstoestand kan terugvinden! Meer hierover lees je op de website www.ingedewilde.nl.

De bloesems innemen

De remedies kunnen op verschillende manieren worden ingenomen. Als een probleem of naar gevoel maar kort aanhoudt, is de methode met het waterglas het handigst. Bij deze methode hoef je enkel twee druppels van de bloesem in een glas water te doen. Vervolgens neem je een slokje, net zo vaak tot het nare gevoel verdwenen is. Bij problemen die langer aanhouden is het slimmer om de methode van het mengflesje te gebruiken. Dit is uiteindelijk een goedkopere methode voor chronische problemen. Bij deze methode heb je een mengflesje van de drogist nodig met een druppelaar in de dop. Doe van alle bloesems die je nodig hebt twee druppels in het flesje, en vul het flesje voor de rest met kraanwater. Neem van dit mengsel minstens vier keer per dag vier druppels. Een grotere hoeveelheid in één keer innemen heeft geen beter effect dan de normale hoeveelheid innemen. Het kan wel nuttig zijn om bij een crisis vaker per dag een dosis te nemen.