Gietvloer en betonvloer

Een gietvloer, of een betonvloer, wat is nu eigenlijk het verschil? En als u zou moeten kiezen, welk aspect is dan doorslaggevend? Gietvloer Dordrecht is een voorbeeld van een lokale specialist die u advies kan geven en helpen bij het maken van een keuze.

Vloeren industrieel gebruik

Gietvloeren en betonvloeren liggen overal. Als u er op gaat letten, dan kunt u er niet meer omheen. Beide vloeren zijn erg sterk en worden ook voor industrieel gebruik veelvuldig ingezet. Maar wat is nu het belangrijkste verschil?

Verschil gietvloer en betonvloer

Wat betreft industrieel gebruik is het verschil ten eerste de uitstraling: Bij een gietvloer is alles mogelijk. Als het gaat om kleur, een glans lak of het verwerken van een logo in de vloer. En een volgende grote verschil is hygiëne: Een gietvloer is heel gemakkelijk schoon te houden met slechts alleen water. Dit komt voornamelijk door het stof- en vloeistof afstotende karakter.

Betonvloer en gietvloer thuis

Voor het gebruik van een vloer thuis is beton niet echt aan te raden. Het is koud, kil en daarbij kan beton snel barsten. Een gietvloer daarentegen voelt warm aan de voeten, kan worden aangepast op het interieur en heeft een erg goede kwaliteit. De gietvloer is nota bene ook veel beter bestand tegen krassen, waardoor de coating vloer langer mooi blijft. Een polyurethaan (PU) vloer met name is erg geschikt voor in huis. De vloer heeft een elasticiteit, waardoor het niet snel barst. Een epoxyvloer wordt bijvoorbeeld vaker gebruikt in de industrie, aangezien deze vloer harder is en meer belasting kan verdragen.

Beton en gietvloer in één

Om de keuze nog gemakkelijker te maken: Kies voor de beton en gietvloer in één. Een betonlook van gietvloer met alle voordelen van dien! Bel ook eens Gietvloer Rotterdam als u in deze regio woont.

coatingvloer

Betonpoeren nodig? Kijk bij Prebap poeren

This entry was posted on August 29, 2015, in Huis. Bookmark the permalink.