Blokhutten geschikt als buitenverblijf

Het verschil tussen een tuinhuisje en een blokhut is dat het tuinhuisje doorgaans eenvoudig van opzet is en als schuur bedoeld is. De blokhut daarentegen kan echt gebruikt worden als een volwaardige vakantiewoning, of buitenverblijf. Belangrijk, wanneer de blokhut vooral recreatief gebruikt wordt, is dat het om een dubbelwandige blokhut gaat. Alleen zo kan er sprake zijn van een goede isolatie. Speciaalzaak op gebied van dubbelwandige blokhutten, is fabrikant en ontwikkelaar Primablokhutten. Deze maken iedere blokhut volledig op maat en naar wens, waarna de blokhut als volwaardige woning is in te richten. 

Blokhut recreatief gebruik

Uitgangspunt bij een recreatieblokhut is dat deze over alle hedendaagse faciliteiten beschikt, zoals een badkamer(tje), keuken, woonkamer en slaapkamer(s). Al voor zo'n 15.000 euro is een dergelijke blokhut te verkrijgbaar. Heerlijk voor eigen gebruik, op een volkstuin gebied bijvoorbeeld, of indien u de beschikking hebt over een ruime tuin, in de eigen tuin voor gastgebruik ten behoeve van een bed-and-breakfast bijvoorbeeld. U kunt de blokhut door de fabrikant laten plaatsen, of u schakelt een lokale aannemer in

Blokhut naar eigen wens inrichten

Een landelijke inrichting past perfect bij een blokhut. Natuurlijke materialen en een rustieke inrichting sluiten perfect aan bij de blokhut-beleving. Denk hierbij aan houten meubelen en vloerdelen, rustige naturelle kleurindeling & mooie rustieke woonaccessoires zoals geblokte lampenkappen, mooie rustieke rieten lampenkappen, en antieke accessoires. Voor antieke accessoires leg je het liefst een bezoekje af aan één de vele antiekmarkten in (noord) Frankrijk, deze worden vooral in de maanden juni, juli en augustus gehouden.

Een blokhut zou geen blokhut zijn zonder een openhaard! Sfeermaker bij uitstek en een fantastische warmtebron. Wordt een inbouwhaard te kostbaar, dan is een houtkachel een geweldig alternatief! Natuurlijk vergeet u niet de woning isolatie. Een dubbelwandige blokhut valt namelijk zeer goed te isoleren. Vergeet de kruipruimte overigens niet… 

Vakantiehuis kopen in Spanje? Vakantiehuis Spaanse Costa

This entry was posted on July 10, 2015, in Tuin. Bookmark the permalink.