Tuinverlichting trends

Tuinverlichting is om diverse redenen vaak wenselijk. Vanuit decoratief perspectief is een mooi verlichte tuin een pareltje voor het oog, zodra de avondschemering invalt ziet de tuin er feestelijk uit. Je kunt de tuin zo bont of ingetogen van verlichting voorzien als gewenst. Welke trends zien we terug in 2015 op gebied van tuinverlichting?

  • Lichtsnoeren – Voor een Zuid Europees en feestelijk effect kun je lichtsnoeren bevestigen. Vaak zijn deze gemaakt van led-verlichting. Het mooiste effect is wanneer je deze aan de dakrand bevestigd of langs een schutting of partytent. 
  • Hanglantarens – Groepeer enkele hanglantarens, of lampignons, naast elkaar voor een gezellig en modern effect. Erg leuk vooral bij een tuinset.
  • WandlampenWandlampen in alle soorten en maten, zijn niet alleen decoratief en praktisch voor gebruik in de tuin, maar ook inbraakwerend. Plaats een buiten wandlamp bij de voordeur; bij voorkeur één met een bewegingssensor. Zodra er enige beweging waarneembaar is zal de lamp tijdelijk aangaan, wat een afschrikwekkend effect
  • Led verlichting – Je kent ze wel, die schattige kleine, zelf opladende led lampjes, die zo in de aarde te prikken zijn. Geen toestanden met elektra; deze verlichtingsbronnen zijn direct in de tuin aan te brengen, op iedere gewenste plek, en laden zichzelf overdag op. Enig nadeel is het zwakke, kille licht wat ‘s avonds wordt afgegeven. Wil je deze verlichting kopen, let dan op de grootte van het oplaadpaneel.

buitenlamp