Welk tuinhout is het meest geschikt?

Tuinhout in vele soorten en maten.

Als je van plan bent om lekker buiten aan de slag te gaan dan moet je de vele mogelijkheden van het gebruik van tuinhout eens bekijken. Zowel particulieren als bedrijven kunnen veel profijt hebben van het gebruik van tuinhout. Het tuinhout kun je bestellen in vele soorten en maten en is verkrijgbaar in verschillende soorten hout.

Kijk welke soort en kleur hout het beste zal staan in jouw omgeving of welk hout het meest geschikt zal zijn voor jou toepassing. Hout is ook prachtig te combineren met andere natuurlijke materialen zoals beton of steen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van grenen of vuren houten tuinhout als je van plan bent een afscherming of een hek te bouwen.

Tuinhout is een natuurlijk materiaal.

Denk ook eens aan het maken van pergola’s, speeltoestellen, zandbakken of picknicktafels. Het tuinhout is duurzaam en kan met gemak tegen een stootje en is dus geschikt voor intensief gebruik. Het grote voordeel van het gebruik van tuinhout is dat het een natuurlijk materiaal is, wat past in iedere omgeving, zonder dat het het uiterlijk van de omgeving verstoort.

Laat je fantasie de vrije loop en gebruik het tuinhout voor het maken van je eigen tuinkasten of voor het maken van planken of palen. Als je het tuinhout eenmaal hebt toegepast en je merkt naar verloop van tijd dat de kleur zal vergrijzen dan kun je dit gemakkelijk onderhouden met tuinbeits voor geïmpregneerd hout.

Tuinhout is er met KOMO-certificaat!

Al het tuinhout komt uit groeigebieden waar een verantwoord bosbeleid wordt gevoerd. Al het tuinhout wordt onder druk geïmpregneerd en is voorzien van het KOMO-certificaat, waardoor het hout langduriger beschermd is tegen schimmel en houtrot.

Neem online eens een kijkje voor de vele mogelijkheden met tuinhout en doe frisse ideeën op. Het gebruik van tuinhout is gemakkelijk, voordelig en verantwoord en zal je een hoop werk, tijd en geld besparen.