Natuurlijke bescherming voor planten

Bent u ook zo moe om onkruid te wieden? Maar houdt u niet van giftige en chemische sproeistoffen om dit tegen te gaan? Maar wilt u wel graag van uw tuin genieten zonder het ongewenste onkruid?
U kunt daarbij gebruik maken van de groenrecyling en groenafval. Een voorbeeld vinden we in de natuurlijke oorsprong van het groen.
Met boomschors en houtsnippers bent u van dit probleem af. Boomschors wordt in tuinen gebruikt waardoor de groei van het onkruid beperkt wordt en het vocht langer in de grond wordt vastgehouden. Daarnaast beschermt het planten tegen kou en vorst. De tuin zal hierdoor onderhoudsvriendelijker worden.
Boomschors is een bodembedekker die 100% natuurlijk is. Je kunt de boomschors dan ook uitstekend toepassen rondom je planten, bomen en heesters. Houtsnippers hebben het voordeel dat ze sneller afbreken en de grond verrijken. Franse boomschors breekt langzamer af waardoor je minder vaak hoeft aan te vullen.
Naast boomschors en houtsnippers kunt u ook overwegen om compost te gebruiken in uw tuin. Compost is biologisch en bestaat voor 100% uit plantaardige en groene reststromen. Het bevat veel organische stoffen en wordt gezien als echte bodemverbeteraar. Het zorgt voor een betere bodemvruchtbaarheid en slaat het voedingsstoffen voor de vaste planten op. Compost zorgt voor een natuurlijke balans en structuur van de bodem, zodat bijvoorbeeld de waterhuishouding op een natuurlijke manier kan plaatsvinden. Compost wordt gezien als een kringloopproduct; het organische materiaal van de bodem komt weer terug als bodemverbeteraar in diezelfde bodem.

Den Ouden levert talloze producten om uw bodem te verbeteren op een organische manier waarbij de grond sterker wordt en planten beter groeien.