Tuin opknappen

Tuin opknappen

Uw tuin opknappen kan voordelig met een goed plan en een vakbekwame hovenier. Hoe kunt u op korte termijn uw tuin opknappen met een goed ontwerp?

Waar begint u mee?
U wilt uw tuin opknappen, maar waar begint u mee? Een goed tuinontwerp zal van pas komen bij het aanleggen van een nieuwe tuin. Door eerst de tuin te ontwerpen, weet u wat er allemaal moet gebeuren, hoe lang dat ongeveer gaat duren en wat het zou gaan kosten.

Wat kost een tuin opknappen?
Om de kosten te berekenen voor een nieuwe tuin, is het belangrijk om de verschillende onderdelen hiervan te onderscheiden. Zo kunt u een professioneel ontwerp laten maken door een hovenier of tuinarchitect, de tuinaanleg door een hoveniersbedrijf laten doen, en het onderhoud uitbesteden aan een tuinman. De globale kosten op een rijtje:
• Tuinontwerp: € 250 tot € 500 per ontwerp
• Hovenier/tuinman: € 35 – € 45 per uur
• Tuinaanleg: € 50 tot € 100 per m2

Zo wordt uw tuin opknappen qua planning en financiën een overzichtelijke klus. Bij dit alles kunt u er natuurlijk ook altijd voor kiezen om gedeeltes zelf uit te voeren.

De tuin opknappen: een nieuwe kans
Door de jaren heen kan de staat van uw tuin langzaam verslechterd zijn. U kunt uzelf een nieuwe kans geven door deze klus aan te pakken. Wilt u uw tuin opknappen, ga dan eerst eens na welke wensen u hebt voor een nieuwe tuin. Wilt u er weinig omkijken naar hebben, genieten van veel groen of vooral veel ruimte hebben voor gezellig zitten of samen eten?

Een hovenier helpt
Heeft u uw wensen op een rijtje, dan helpt een hovenier u graag verder. Samen met u maakt hij een tuinontwerp waarin al uw wensen worden verwerkt. Zodra de tuinaanleg is begonnen, zult u snel het mooie resultaat zien. Dankzij de kennis en ervaring van een professionele hovenier laat u met gerust hart uw tuin opknappen.

Ga naar de website: Tuin opknappen

Deze post is geplaatst door Hans Mathijssen via IP adres: 86.86.16.167.

This entry was posted on July 9, 2013, in Tuin. Bookmark the permalink.